Vildtkameratips

Vildtkamera
Vildtkameraet, også kaldet en kamerafælde, er et kamera, der fanger et billede eller en video, når noget bevæger sig. Med et vildtkamera kan du fotografere dyr i deres naturlige omgivelser uden at forstyrre dem. Kameraet er udstyret med en bevægelsessensor eller en infrarød sensor, der optager billeder, når der er bevægelse eller øget temperatur. Et vildtkamera indeholder også ofte et camouflagemønster, så det ikke skiller sig ud.

Vildtkameraapplikationer
Et vildtkamera sørger for, at du ser, hvad der sker om natten og om dagen i skoven, i haven eller på din ejendom. De er meget brugt til undersøgelser af dyrs adfærd, så folk ikke skal forstyrre dyrenes adfærd, men stadig kan tage billeder. Derudover er vildtkameraer perfekte til at se, hvad der sker på eller omkring din(e) placering(er). Kameraerne kan indstilles, så de først begynder at optage, når der registreres bevægelse. Du kan for eksempel sikre din opbevaring rigtig godt med et vildtkamera, og modtage en notifikation på din mobil eller laptop, så snart kameraerne registrerer bevægelse og se LIVE! (dette er muligt med 4G/3G/wi-fi-modellerne). Du kan også indstille et kamera, så det tager en video/et foto hvert x antal sekunder/minutter, dette er nyttigt når du vil overvåge fremskridt på din byggeplads, væksten af ​​en plante eller andet over længere tid.

Fordele ved vildtkameraer
Til forskning i dyreadfærd har vildtkameraer store fordele frem for direkte observation af dyrs adfærd. Du kan dele de optagelser, som et vildtkamera producerer, med andre mennesker, så adfærd bedre kan evalueres. Derudover er habitatet minimalt forstyrret i forhold til at være konstant til stede i dyrenes territorium. Kameraerne er mange gange billigere end andre ting.

Hvordan placerer jeg et vildtkamera?
Udover et vildtkamera af god kvalitet, er placeringen, hvor kameraet er monteret, en afgørende faktor for at indsamle gode optagelser. Placering af kameraet på et sted der ofte besøges af dyr (f.eks. et vandpunkt eller fodringssted) sikrer en større chance for succes. Du kan selvfølgelig også øge chancerne for succes ved f.eks. at hænge en saltsten eller andet lokkemiddel (fisk eller fiskeolie fungerer også rigtigt godt). Alt efter hvilken dyreart du vil fotografere eller filme, bestemmer du også i hvilken højde kameraet skal hænges. Til storvildt som rådyr og orner anbefales det at hænge kameraet i en højde på cirka 100 cm. Vil du lave billeder af mår eller endnu mindre dyr? Så anbefales det at hænge kameraet i en højde på cirka 40 cm. Placer aldrig vildtkameraet direkte på jorden.

For optimal brug
Vi vil gerne opliste en række funktioner ved et vildtkamera for dig for at sikre, at du udnytter dit nye kamera optimalt.

SD-kort
Der findes selvfølgelig mange forskellige SD-kort på markedet. SD-kort op til 32 GB kan bruges i de fleste vildtkameraer. Vi anbefaler altid at bruge videoklasse 10 på grund af vores kameraers høje billedkvalitet. Et praktisk tip, hvis du bruger dit vildtkamera meget: brug 2 SD-kort! Mens du fjerner det fulde SD-kort fra dit kamera for at se billederne eller videoerne, skal du indsætte det tomme SD-kort direkte i kameraet. På denne måde er dit vildtkamera altid på standby. Vores egne mærkekort kan varmt anbefales!

Vildtkameratilbehør
Udover SD-kortet findes der naturligvis meget tilbehør til vildtkameraet. Et praktisk værktøj til at se dine optagelser på din smartphone er SD-kortlæseren, så du kan se billederne direkte på din bærbare eller pc! Et solpanel, en adapter, batterioplader eller kamerabeskyttelse/lås kan også varmt anbefales! Dette sparer omkostninger og kan gøre brugen af ​​kameraerne bedre.

 

 

Har du nogen spørgsmål? Kontakt os på kontakt@vildtkamerabutik.dk