Waarom een wildcamera met WIFI?
Wildcamera tips

Hvorfor vælge et vildtkamera med wi-fi?

Overvejer du at købe et vildtkamera med wi-fi? Læs i denne artikel, hvad fordelene ved vildtkameraer med wi-fi er, og hvordan du bedst kan bruge dem i praksis med vores eksklusive tips og tricks!

Wi-fi-kamera

Et vildtkamera med wi-fi er et vildtkamera, der har mulighed for at oprette forbindelse til et eksisterende wi-fi-netværk, eller sit eget interne wi-fi-netværk, så brugeren kan få adgang til billeder, videoer og kameraets indstillinger fra sin mobilenhed. Da ​​vildtkameraer med wi-fi kom frem, var det endnu uvist, om denne opgradering til det nuværende udvalg af vildtkameraer ville være af merværdi. Det viste sig hurtigt, at der var mange fordele ved at bruge et vildtkamera med wi-fi. Vil du vide mere om brugen af ​​wi-fi-kameraet og dets fordele og ulemper? Så læs blot videre.

Læsetiden er cirka 5 minutter.

Hvad er wi-fi?

Det er forståeligt, at man bruger udtrykket wi-fi i flæng med det, vi kender som trådløs internetforbindelse. Hvis man i vores samfund ser et skilt, hvorpå der står Gratis wi-fi på en café eller et hotel, betyder det, at du har mulighed for at oprette forbindelse til deres internet via wi-fi. Men wi-fi i sig selv er ikke internettet.

Wi-fi er simpelthen et netværk i et bestemt område, der gør det muligt for elektroniske enheder at forbinde, uden brug af kabler, ved at skabe radiobølger, der tillader disse enheder at forbinde. Disse netværk kan forbindes til internettet via en wi-fi-router, som er kendt for at være hovedbrugen af w​i-fi, men forbindelsen til internettet er ikke nødvendig for at have wi-fi.

Wi-fi-teknologien minder meget om Bluetooth-forbindelser, bortset fra at Bluetooth er en direkte forbindelse mellem kun to enheder, mens wi-fi tillader, at flere enheder kan tilsluttes det samme netværk.

Kort sagt: Wi-fi gør det muligt at forbinde enheder med hinanden på et eksisterende internetnetværk.

 

Hvad er et vildtkamera med wi-fi


Et vildtkamera med wi-fi er et misforstået koncept for de fleste. Det betyder ikke nødvendigvis, at kameraet har sit eget wi-fi-netværk (hvilket er muligt, ligesom med EZ45 ). Normalt betyder denne mulighed, at vildtkameraet har mulighed for at modtage wi-fi-signaler. Det er en vigtig skelnen, som de fleste mennesker, der ønsker at købe et vildtkamera, bør sætte sig ind.

Hvis du placerer et vildtkamera med wi-fi i skoven, flere kilometer fra byen, bliver muligheden for at modtage kameraets signal praktisk talt ubrugelig. Faktisk når de fleste wi-fi-signaler omkring 15 – 25 meter, hvilket betyder, at det længste, du kan placere dit kamera fra en wi-fi-router, vil være omkring 20 meter (ideelt til i din have eller omkring din ejendom).

Som tidligere nævnt er der af og til vildtkameraer på markedet, der kommer udstyret med deres egen wi-fi-router indbygget i kameraet. Dette gør det muligt at oprette forbindelse til flere enheder såvel som til dine enheder.

Hvornår skal man bruge et vildtkamera med wi-fi?

Sikkerhed i hjemmet


En af de mest almindelige anvendelser for et vildtkamera med wi-fi-kompatibilitet er sikkerhed omkring dit hjem. At bruge en wi-fi-forbindelse til et kamera, der er hængt op i nærheden af ​​din hoveddør eller for enden af ​​din indkørsel, giver mening for dem, der kan lide at se kameraet på afstand. Hvis du kan tilslutte kameraet til den eksisterende internetforbindelse, kan du styre dit kamera via dets app, så du kan styre kameraet fra din mobilenhed.

Hvis du gemmer dit kamera i et træ i nærheden, eller hænger kameraet højere i luften for at holde det ude af syne for ubudne gæster, kan det også være meget fordelagtigt at oprette forbindelse til dit internet via wi-fi. Det sparer dig for tid og energi ved fysisk at skulle tjekke kameraet, hvilket kan være meget besværligt, hvis du hænger dit kamera fra udhænget eller højere oppe i et træ.

 

Bag dit hus

Vildtkameraer med wi-fi-funktioner er også ideelle til at hænge bag dit hus, af flere årsager. Du kan for eksempel overvåge dine egne dyr i din have. Du kan også holde øje med, hvilke mennesker/dyr der er bag dit hus af sikkerhedsmæssige årsager (naturligvis har vildtkameraer med wi-fi også nattesyn).

Jeg har en god ven i Amerika, som monterer sit kamera på bagsiden af ​​sit skur. Kameraet ser ud over en lille plet skov, der er en del af en dræningsgrøft, der fører til en landbrugsmark. Historiske optegnelser fra tidligere år har vist, at bukke bruger dette lille område til at sove under brunsten. Det giver bukkene mulighed for at se ud over marken og stadig lægge sig på et sikkert område, mens de venter på, at råerne kommer ind på marken.

I stedet for at gå udenfor og tjekke kameraet dagligt for at bekræfte, hvornår bukkene er kommet ind i området, og potentielt overraske dem, bruger han et wi-fi-tilsluttet kamera, som giver ham mulighed for at overvåge aktivitet og stadig holde en sikker afstand fra området, indtil det er tid til at jage.

 

Batteriforbrug

Du har sikkert bemærket det med din mobiltelefon, at når du er tilsluttet wi-fi, så bruger din telefon batterilevetiden meget hurtigere, end den normalt gør. Den samme logik gælder også for vildtkameraer. Så længe der er et wi-fi-signal, vil kameraet, selv i inaktiv tilstand, konstant forbruge batteri for at forblive forbundet til signalet. Dette vil dræne dit batteri i et meget hurtigt tempo, i nogle tilfælde endda 70 % hurtigere.

I disse situationer kan det være en god idé at bruge en ekstern batterikilde med dit kamera. Solpaneler og adaptere i kombination med lithium-ion-batterier giver dig den største levetid for et wi-fi-kamera.

Alt i alt har vildtkameraet med wi-fi alle fordelene ved et normalt vildtkamera, men mulighederne med disse typer kameraer er en del mere omfattende. Er du nysgerrig efter, hvordan vi kan hjælpe dig videre? Se vores udvalg af wi-fi-kameraer.

Flere tips om at bruge et vildtkamera? Gå til vores side med tips og tricks!

 

 

Har du nogen spørgsmål? Kontakt os!