hoe werkt een wildcamera
Wildcamera tips

Undgå et dårligt køb med denne praktiske ordliste for vildtkameraer

Vi kender... sproget om vildtkameraer med dets tekniske navne, der næsten ikke bruges andre steder... vi syntes også det er svært!

Heldigvis er vi på forkant og har nedenunder beskrevet alle relevante begreber og forklaringer på, hvordan vildtkameraet fungerer. Hvis du aldrig har arbejdet med et vildtkamera før, anbefaler vi, at du læser denne side omhyggeligt.

Hvordan fungerer et vildtkamera?

En grundlæggende beskrivelse af, hvordan vildtkameraer fungerer, giver nyttig kontekst til at forstå deres forskellige funktioner. Vildtkameraer er designet til at blive brugt i en tilstand af næsten fuldstændig elektronisk søvn, ligesom et tv på standby. Den del, der altid er aktiv og 'tændt', er bevægelsessensoren. På de fleste vildtkameraer er dette en passiv infrarød (PIR) sensor, stort set den samme som dem, der bruges i tyverialarmer. Når PIR'en registrerer bevægelse, "vågner resten af ​​kameraet" og aktiverer mange forskellige funktioner på kameraet (så du får de bedste billeder og videoer).

Eksempel på operation efter registrering: lysniveauer registreres, og blitzen tændes; kameraet begynder at fokusere; eksponering bestemmes; et eller flere fotos eller videoer tages af billedsensoren(e); fotos/videoer gemmes på et SD-kort; vildtkameraet sender et signal (SMS/e-mail/notifikation) til din mobilenhed mv. Efter denne række af handlinger vender vildtkameraet automatisk tilbage til dvaletilstand, hvilket begrænser batteriforbruget.

Hvor meget kameraet kan registrere/se (synsfelt), og hvad det kan fotografere, bestemmes i høj grad af en kombination af objektivet, typen af ​​billedsensor, der modtager lys fra objektivet, belysningsniveauet (sollys eller blitz) og triggertiden (tiden mellem bevægelsesdetektion og at tage et billede). Vigtigt er det, at de fleste vildtkameraer i dag optager farvede billeder/video om dagen og sort/hvid om natten ved hjælp af en infrarød (IR) blitz – i modsætning til et almindeligt kameras hvide lys. De nødvendige parametre for at betjene kameraet, som er angivet i funktionerne nedenfor, er forprogrammeret af brugeren via en skærm og brugergrænseflade på selve vildtkameraet og kan ændres efter behov.

Så du kan selv indstille dit kamera, selvfølgelig med vores hjælp, hvis det er nødvendigt.

 

PIR-sensor


Er forkortelsen for Passive Infrared Sensor, denne sensor kan måle temperaturforskelle. Når et dyr eller et menneske bevæger sig foran vildtkameraet, vil PIR-sensoren måle disse forskelle (en varmekildes bevægelse), så vildtkameraet laver et billede eller en video. Sensorerne kan også måle koldblodede dyr. Kvaliteten af ​​denne sensor bestemmer også den afstand, som billeder kan tages på. Billigere kameraer har nogle gange kun en rækkevidde på 4 til 5 meter, hvilket selvfølgelig mindsker chancen for gode optagelser. Mange af wildcameraXL-kameraerne er ikke udstyret med én, men derimod flere PIR-sensorer. Et eksempel på dette er EZ60, dette kamera har 3 PIR sensorer i 3 retninger, så de mindste bevægelser registreres.

vild kamera-drift-PIR-sensorer-infrarød

 

Detektionszone (antal grader af PIR-sensorer)


"Detektionszonen" er et usynligt område, der starter foran på kameraet og strækker sig udad i en V-form; det øges i takt med at afstanden øges. Denne "zone" er hvor kameraet registrerer bevægelse. Når bevægelse er registreret, aktiveres kameraet og optager et billede eller begynder at optage video. Jo højere detektionsområdet er, jo større chance er der for at fange et forbipasserende dyr. For de fleste vildtkameraer kan du indstille, hvor følsomme PIR-sensorerne skal være (lav-medium-høj), hvor 'høj' forbruger mest strøm.

 

Infrarød


Om dagen kan et vildtkamera tage billeder uden støtte fra blitz, og om natten understøttes et vildtkamera af infrarødt lys. IR er forkortelsen for infrarød. Disse IR-lys fås i Low-Glow eller No-Glow version. Bølgelængden af ​​IR-lysene bestemmer, om lysene er synlige eller ej. IR-lys op til 850Nm er synlige (Lo-Glow) for det menneskelige øje, hvilket betyder, at du skal kigge direkte ind i lysene for at se dem. Alt over 850Nm er usynligt for det menneskelige øje og kaldes derfor No-Glow. Antallet af IR-lys er vigtigt for billedkvaliteten, jo flere lys, jo bedre billedmateriale.

 

Low glow eller no glow


Et No Glow-kamera fungerer med usynligt lys, lavglødende vildtkameraer bruger synligt lys. Hvis du leder efter et kamera, der er 0 % synligt for dyr eller mennesker, anbefales det at vælge et kamera uden glød. De fleste vilde dyr er ikke generet af den lave glød og fortsætter simpelthen med at gøre 'deres ting' efter at kameraet har opdaget det. Low Glow giver en let glød og No Glow er helt usynlig.

 

Udløserhastighed


Dette angiver, hvor hurtigt kameraet tager et billede ved bevægelse eller temperaturforskelle. Er denne hastighed over et sekund? Så er der en god chance for, at dyret allerede har passeret vildtkameraet, når billedet er taget, for eksempel har du kun et billede af bagbenene på et dyr. Jo hurtigere triggerhastigheden er, jo større er chancen for et vellykket billede eller en vellykket video.

 

Trådløs/GSM-funktion


4G-modellerne, 3G-modellerne og wi-fi-modellerne gør det muligt at sende live-billeder + notifikationer til din mobil eller laptop ved at bruge et SIM-kort i vildtkameraet. Mange af modellerne bruger en app, hvor du kan se levende billeder, som dit vildtkamera optager i øjeblikket. Vildtkameraerne med internet er ekstremt populære og er perfekte til (objekt)sikkerhed eller sikkerhed omkring dit hus/lager/sted. Det er også en perfekt måde at forske i bestemte dyr i et varmt og tørt miljø uden at forstyrre dem.

 

Multiskud:


I stedet for at tage ét billede, når kameraet udløses, vil "Burst Mode" give kameraet mulighed for at tage et forudbestemt antal billeder, før det stopper. For eksempel går et rådyr forbi, og kameraet tager f.eks. 3 billeder (det ene efter det andet), før det stopper for at nulstille. Dette er fantastisk til kameraer, der er sat op langs en aktiv dyresti, hvor du for eksempel ønsker at få så mange optagelser som muligt af den forbipasserende hjort. Du vil dog fylde et SD-kort ret hurtigt, hvis burst-tilstand er aktiveret, mens kameraet overvåger et fødested eller noget lokkemad.

 

Tidsforskydning:


Med en time-lapse-funktion tager vildtkameraet billeder eller videoer med et fast interval, som du indstiller. Overvej for eksempel at visualisere processen i en bygningskonstruktion eller overvåge ynglende vandfugle eller overvåge væksten af ​​en specifik plante eller frugt.

 

Testfunktion


Vildtkameraer med testfunktion har et lys, der kun brænder under testfunktionen, så du kan afgøre, om du har monteret vildtkameraet korrekt. For eksempel hænger du kameraet på det ønskede sted, og aktiverer derefter testfunktionen. Når du nu laver bevægelser foran kameraet, vil lyset lyse op, så du præcist kan se, hvad kameraets rækkevidde er. Det øger chancen for gode billeder markant.

 

Restitutionstid


Dette angiver, hvor hurtigt kameraet er i stand til at skabe et nyt billede, efter at et billede eller en video er blevet optaget. Dette kan variere fra et par sekunder til et par minutter. Hvis du vil være i stand til at tage billeder efter hinanden hurtigt, er et vildtkamera af bedre kvalitet ofte det bedste valg på grund af den hurtigere restitutionstid.

  

Nu hvor du ved mere om, hvordan vildtkameraet fungerer, er det nemmere at træffe det rigtige valg. Hvis du har flere spørgsmål, kan du altid planlægge en gratis konsultation eller stille dit specifikke spørgsmål. Begge dele kan gøres via Kontaktformular